AVG -vertegenwoordigingsdiensten

Als uw organisatie persoonsgegevens verwerkt van inwoners van het VK of de EU en u lokale vertegenwoordiging en vertaaldiensten nodig hebt, kan DPO Centre u een AVG -vertegenwoordiger leveren die voldoet aan de verplichtingen die zijn vastgelegd in Artikel 27 van de AVG.

Ontdek vandaag nog hoe wij uw organisatie van dienst kunnen zijn.

Vertegenwoordigers voor de EU en het VK vereist door artikel 27 AVG

Artikel 27 van de AVG schrijft voor dat organisaties die goederen of diensten aanbieden of het gedrag van EU-ingezetenen monitoren, een vertegenwoordiger binnen ten minste één EU-lidstaat moeten hebben. Als uw organisatie geen vestiging in de EU heeft, maar toch gegevens van EU-ingezetenen verwerkt, dan bent u verplicht een EU-vertegenwoordiger aan te wijzen.

Sinds het Verenigd Koninkrijk op 1 januari 2021 de EU heeft verlaten, geldt nu een soortgelijke vertegenwoordigingsplicht. Als u goederen of diensten aanbiedt of het gedrag van inwoners van het VK volgt, terwijl u geen fysieke vestiging in het VK hebt, moet u dus een AVG-vertegenwoordiger in het VK aanwijzen.

Onze service geeft u toegang tot een gevestigde en ervaren AVG-vertegenwoordiging in het Verenigd Koninkrijk en in alle 27 lidstaten van de EU. De vertegenwoordigers van DPO Centre zullen indien nodig contact onderhouden met toezichthoudende autoriteiten, verzoeken afhandelen aangaande het uitvoeren van rechten van betrokkenen, uw Verwerkingsregister samenstellen en bijhouden en de communicatie tussen uw organisatie en betrokkenen faciliteren.

DPO Centre zorgt voor:

EU-vertegenwoordiging bij organisaties buiten de EER
VK-vertegenwoordiging bij organisaties buiten het VK

Vertegenwoordiging in zowel het VK als de EU voor organisaties die niet in het VK of de EER gevestigd zijn.

Waarom kiezen voor een AVG-vertegenwoordiger van DPO Centre

Vanaf januari 2021 moeten bedrijven niet alleen de AVG-vereisten van de EU nakomen, maar moeten ze zich nu ook houden aan de Britse versie van de AVG. DPO Centre Ltd en The DPO Centre Europe Ltd beschikken over een groot team van hooggekwalificeerde deskundigen op het gebied van gegevensbescherming met de vaardigheden, kennis en middelen die nodig zijn om uw vertegenwoordigingsvereisten in het Verenigd Koninkrijk en de EU uit te voeren. Wij hebben samengewerkt met meer dan 850 organisaties in verschillende sectoren en hebben gedeelde beste practices en modeldocumentatie ontwikkeld die uw organisatie zullen ondersteunen bij de naleving van de regelgeving voor gegevensbescherming.

Waar dient een EU-vertegenwoordiger te zijn gevestigd?

Als een organisatie persoonsgegevens verwerkt van betrokkenen die in een beperkt aantal EU-staten wonen, moet haar vertegenwoordiger in één van die staten gevestigd zijn.

Wij adviseren om een EU-vertegenwoordiger aan te stellen in het EU-land waar u de meeste persoonsgegevens verwerkt. U zult waarschijnlijk de meeste aanvragen en verzoeken uit deze lidstaat ontvangen. Een AVG-vertegenwoordiger in deze lidstaat, die verzoeken in de eigen taal behandelt, zal de communicatie dan ook veel gemakkelijker maken.

 

DPO Centre heeft een unieke positie om uw organisatie aan de AVG van de EU en het VK te laten voldoen door de volgende hulpmiddelen ter beschikking te stellen:

  • Kantoren in Amsterdam, Dublin en alle 27 EU-lidstaten, alsook in het VK
  • De nodige “vestigings”-gegevens in het VK of een EU-lidstaat om te publiceren op uw EU-privacybeleid
  • Een lokaal telefoonnummer in het VK of de door u gekozen EU-lidstaat dat antwoordt in de moedertaal van dat land
  • Een professionele vertaaldienst om de correspondentie in alle belangrijke EU-talen te verwerken

U moet voldoen aan Artikel 27 van de AVG, zelfs als u de persoonsgegevens verwerkt van betrokkenen die slechts in één land wonen.

U kunt ook op één van de onderstaande opties klikken om ons te spreken

Hoe werkt de dienst?

Onze AVG-vertegenwoordigingsdienst begint met een initieel onboardingproces, gevolgd door een doorlopende monitoring- en rapportagedienst.

Initiële onboarding

Tijdens de onboardingfase zullen wij uw privacybeleid evalueren en ervoor zorgen dat de geschikte contactgegevens voor uw vertegenwoordiger beschikbaar zijn. Deze gegevens moeten duidelijk zichtbaar en toegankelijk zijn voor betrokkenen en toezichthouders die met u contact willen opnemen.

Uw vertegenwoordiger moet een kopie bijhouden van uw gegevens over Verwerkingsregister. Wij zullen daarom uw bestaande Verwerkingsregister voor uw verwerkingsactiviteiten in de EU en het VK controleren of u helpen deze samen te stellen. Wij gebruiken deze gegevens om te kunnen reageren op verzoeken van betrokkenen of vragen van toezichthouders.

Voortdurende compliance waarborgen

Nadat we uw verwerkingsregister hebben vastgelegd, zal deze regelmatig worden onderhouden en bijgewerkt. Wij zullen verzoeken van betrokkenen en regelgevende instanties ontvangen, beoordelen en waar nodig beantwoorden of vertalen. Wij kunnen u ook helpen met het geven van de juiste reacties. Onze vertegenwoordigingsdienst omvat ook toegang tot onze telefonische adviesdienst en regelmatige informatie en advies over kwesties op het gebied van gegevensbescherming die gevolgen kunnen hebben voor uw activiteiten.

Lokale AVG-Vertegenwoordiging in het VK en de 27 EU-Lidstaten

Via ons netwerk van kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Europa beschikt u over een fysiek adres, een lokaal telefoonnummer en een e-mailadres in het door u gekozen land.

Als u bijvoorbeeld een Britse organisatie bent die goederen of diensten aanbiedt aan inwoners van Frankrijk, maar u hebt geen fysieke aanwezigheid in Frankrijk, dan leveren wij uw vertegenwoordigingsdienst vanuit ons kantoor in Parijs, Frankrijk. In uw privacybeleid kunt u dan ons Franse adres, Franse telefoonnummer (beantwoord in het Frans en Engels), en e-mailadres publiceren.

Voor de correspondentie die wij ontvangen van betrokkenen in andere talen, maken wij gebruik van een professionele online vertaaldienst die ons in staat stelt de verzoeken in het Engels te ontvangen, om vervolgens via deze dienst een antwoord te geven aan de betrokkene in zijn eigen taal.

Dankzij deze diensten kunnen wij in alle wereldtalen een naadloos AVG-vertegenwoordiging leveren in het Verenigd Koninkrijk en de EU.

Voordelen van onze uitbestede diensten voor gegevensbescherming

Dankzij de grondige kennis en ervaring binnen ons team, leveren de diensten van The DPO Centre veel meer waarde voor uw organisatie dan de diensten van een onafhankelijke contractant of een kleiner team voor gegevensbescherming. Wij kunnen aantonen dat wij ervaring hebben met verschillende sectoren en organisaties en onze consultants hebben gewerkt met allerlei platforms, tools, verkopers en software, waardoor wij kosteneffectieve, goed geïnformeerde begeleiding en passende oplossingen kunnen bieden.

Zeer kosteneffectief.

Ervaring en gedeelde beste praktijken die zijn opgedaan bij de samenwerking met meer dan 850 cliënten.

Aangewezen functionaris voor gegevensbescherming die op locatie met uw team werkt.

Al bestaande modeldocumentatie die is getest en gevalideerd in verschillende sectoren.

Pragmatisch, duidelijk en oplossingsgericht advies.

VK en pan-Europese expertise.

Oplossingen voor gegevensbescherming in sectoren

Iedere sector heeft behoefte aan oplossingen voor gegevensbescherming, maar niet iedere sector heeft met dezelfde problemen te maken. De risiconiveaus verschillen per sector, afhankelijk van de specifieke nalevingsnormen en marktverwachtingen. The DPO Centre begrijpt de specifieke vereisten van uw sector en onze experts kunnen oplossingen op maat bieden voor uw organisatie.

Onze deskundigen hebben jarenlange ervaring met het leveren van diensten voor gegevensbescherming en compliance voor verschillende sectoren. Wij bieden u ook de gemoedsrust dat u werkt met één van de grootste en meest gevestigde dienstverleners op het gebied van gegevensbescherming.

In welke sector u ook werkzaam bent; onze deskundige FG’s bieden u oplossingen op maat om aan uw behoeften te voldoen en compliance te garanderen.

Medische sector en gezondheidszorg

Software en technologie

Detailhandel en e-Commerce

Financiële sector en verzekeringswezen

Onderwijs, scholen en universiteiten

Liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties

Doe hieronder een aanvraag

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Scroll naar boven