Whitepaper: Een nadere blik – Een gids voor gegevensbescherming bij CCTV

Als uw bedrijf CCTV op bedrijfsterreinen installeert die personen opnemen, wordt u beschouwd als een “voor de verwerking verantwoordelijke” en bent u dus verantwoordelijk voor de naleving van de wetgeving over gegevensbescherming. Om te voldoen aan uw verplichtingen op het gebied van gegevensbescherming in verband met het gebruik van CCTV, moeten een aantal vragen worden beantwoord, waaronder:

  • Hebt u de juiste borden voor CCTV geïnstalleerd waar dat nodig is?
  • Heeft u aangegeven wie verantwoordelijk is voor de CCTV wanneer deze in werking is?
  • Heeft u een CCTV-beleid ingevoerd?
  • Beschikt u over een procedure voor de uitvoeren rechten van betrokkenen die CCTV-beelden omvatten?

Het besluit om CCTV in uw bedrijfsgebouwen te installeren moet dus zorgvuldig worden overwogen. Als u besluit CCTV te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u uw verplichtingen nakomt.

Deze gedetailleerde downloadbare gids leidt u door de overwegingen die van toepassing zijn op de verwerking van CCTV. Hoewel de gids niet uitgebreid of specifiek op uw organisatie toegesneden is, geeft de gids een indicatie van de algemene overwegingen waaraan u als beheerder van een CCTV-systeem aandacht dient te besteden. De gids bevat ook een handige checklist om ervoor te zorgen dat u de belangrijkste overwegingen in acht neemt.

CCTV is complex van aard. Het is niet ongebruikelijk dat professionals verschillende opvattingen hebben over hoe CCTV moet worden benaderd (zoals wanneer bewerkingen moeten worden toegepast na een uitvoeren rechten van betrokkenen. Als u het niet zeker weet, is het belangrijk dat u verder advies inwint bij een functionaris voor gegevensbescherming (FG) of een privacydeskundige.

Als u advies wilt over het gebruik van CCTV, of een andere kwestie in verband met gegevensbescherming waarmee u wordt geconfronteerd, kunt u contact met ons opnemen.

Download de whitepaper:

Scroll naar boven