Externe Functionarissen voor Gegevensbescherming

De externe Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) van DPO Centre biedt flexibele, op maat gesneden ondersteuning, advies en expertise op het gebied van gegevensbescherming voor uw organisatie.

Ontdek vandaag nog hoe wij uw organisatie kunnen helpen.

Waarom u gebruik zou moeten maken van een FG van DPO Centre

Onze uitbestedingsdienst levert u een zeer ervaren Functionaris voor Gegevensbescherming die bij u op locatie of op afstand werkt als volwaardig lid van uw team.

U profiteert van een deskundige, hands-on professional op het gebied van gegevensbescherming die de verantwoordelijkheid van de FG op zich neemt op een uiterst kosteneffectieve manier. De FG wordt bijgestaan door gedeelde best practices en modeldocumentatie die is ontwikkeld op basis van onze samenwerking met meer dan 850 organisaties.

Functionaris voor Gegevensbescherming als dienst

Hoewel een FG geen voltijdse functie hoeft te zijn, vereist het wel specialistische expertise op het gebied van gegevensbescherming. Een ervaren en deskundige externe FG is een kostenefficiënte oplossing voor het verbeteren van de informatiebeveiliging en het naleven van de wetgeving hiervan, zoals de AVG. Het niet beschermen van persoonsgegevens kan niet alleen leiden tot aanzienlijke financiële boetes van toezichthouders (zoals de AP), maar kan uw organisatie ook reputatieschade toebrengen. Door bewezen methodes te volgen, helpt een externe FG bij het beschermen van de persoonsgegevens die uw organisatie verwerkt over uw klanten, leveranciers en werknemers en zal u hierover adviseren. Indien nodig zal de FG namens u samenwerken / afstemmen met toezichthouders.

U kunt ook op één van de onderstaande opties klikken om ons te spreken

Hoe werkt de dienst?

In tegenstelling tot andere leveranciers waaraan u de FG kunt uitbesteden werken onze FG’s met u samen, zowel op uw kantoor of op afstand, als een integraal lid van uw team. Ze verdiepen zich in uw bedrijfscultuur en volgen een proactieve in plaats van reactieve benadering van uw behoeften.

Accountbeheer

De activiteiten van uw FG worden gecontroleerd en beheerd door het ervaren projectimplementatieteam van DPO Centre, zodat ze geen tijd kosten of de aandacht van uw managementteam afleiden.

Diensten voor klanten

De kwaliteit van onze dienstverlening wordt ook gecontroleerd door ons hoofd van de klantendienst, die het nodige toezicht houdt om ervoor te zorgen dat wij altijd een passende, gestructureerde, gecoördineerde en kwaliteitsgerichte dienstverlening leveren.

Dit is één van de belangrijkste kenmerken van uitbesteding en neemt de overhead, risico’s en afleidingen weg die uw interne medewerkers anders zouden ervaren. Zo kunnen zij hun inspanningen richten op de verdere ontwikkeling van uw organisatie.

Plan van aanpak

Onze FG’s volgen een beproefde reeks werkzaamheden uit een Plan van aanpak, dat is ontwikkeld op basis van ervaring en samenwerking met allerlei klanten. Elk element van het plan is gekoppeld aan de 7 principes van de AVG, wat betekent dat we duidelijk kunnen aantonen en regelmatig kunnen rapporteren op welke punten het nalevingsniveau verbetert en hoe het risico in de loop der tijd evolueert en afneemt.

Modeldocumentatie

Als u met DPO Centre een samenwerking aangaat, heeft u toegang tot onze zich voortdurend ontwikkelende en verbeterende centrale pool van processen en bewezen modeldocumentatie. Dit houdt in dat de aan u toegewezen FG gebruik maakt van beproefde documentatie en alleen de benodigde tijd besteedt om deze aan uw eisen aan te passen – in plaats van dat u deze vanaf het begin moet onderzoeken en opstellen.

Primaire en secundaire FG’s

Bij het leveren van een externe FG wijst DPO Centre zowel een primaire- als een secundaire FG toe. Beiden worden betrokken bij uw initiële onboardingproces, zodat twee FG’s vertrouwd raken met uw organisatie, belanghebbenden en gegevensverwerkingen.

Uw primaire FG neemt de verantwoordelijkheid voor de rol op zich binnen de overeengekomen arbeidsinzet , terwijl de secundaire FG zonder extra kosten beschikbaar blijft om bij te springen tijdens een periode van afwezigheid of om uw primaire FG te vervangen (indien dit ooit nodig mocht zijn). Dit zorgt voor een naadloze dienstverlening en voorkomt afleiding, kosten en ongemak van het moeten aantrekken van een vervangende FG.

Deskundige advieslijn

Het derde niveau van ons “raamwerk voor doorlopende ondersteuning” is onze advieslijn-dienst. De advieslijn biedt u toegang tot ons bredere team van Functionarissen voor Gegevensbescherming op de overige dagen van de maand waarop uw benoemde Functionaris voor Gegevensbescherming niet specifiek aan u is toegewezen op dat moment of niet beschikbaar is, zodat u kunt rekenen op een kostenefficiënte, volledige, maandelijkse dienstverlening.

De advieslijn geeft u direct antwoord op uw vragen of bij onverhoote incidenten. Zodra specifieke kennis over uw organisatie of verwerkingsactiviteiten vereist is, worden deze doorgeschakeld naar uw FG’s voor een gedetailleerder of persoonlijker antwoord. Het belangrijkste is echter dat het probleem nu door ons moet worden opgelost, niet door u.

Groot team voor gegevensbescherming

Uw FG is onderdeel van een team van vast aangestelde FG’s, één van de grootste FG-teams die er zijn, zodat zij kunnen overleggen met en kennis kunnen putten uit hun collega’s. Zo zijn alle interpretaties van de wet en genomen beslissingen afgeleid van een veel bredere en meer gefacetteerde kennisbasis.

Omdat zij deel uitmaken van een groter team, betekent dit ook dat extra middelen en specifieke deskundigheid kunnen worden ingezet wanneer dat nodig is.

Kennis en expertise

DPO Centre heeft aan meer dan 850 klanten uit de meest uiteenlopende sectoren diensten op het gebied van gegevensbescherming verleend. Hierdoor kan ons team bogen op een veel bredere kennis dan een kleiner, minder ervaren team zou kunnen verwerven en onderhouden.

Voordelen van onze uitbestede diensten voor gegevensbescherming

Dankzij de grondige kennis en ervaring binnen ons team, leveren de diensten van The DPO Centre veel meer waarde voor uw organisatie dan de diensten van een onafhankelijke contractant of een kleiner team voor gegevensbescherming. Wij kunnen aantonen dat wij ervaring hebben met verschillende sectoren en organisaties en onze consultants hebben gewerkt met allerlei platforms, tools, verkopers en software, waardoor wij kosteneffectieve, goed geïnformeerde begeleiding en passende oplossingen kunnen bieden.

Zeer kosteneffectief.

Ervaring en gedeelde beste praktijken die zijn opgedaan bij de samenwerking met meer dan 850 cliënten.

Aangewezen functionaris voor gegevensbescherming die op locatie met uw team werkt.

Al bestaande modeldocumentatie die is getest en gevalideerd in verschillende sectoren.

Pragmatisch, duidelijk en oplossingsgericht advies.

VK en pan-Europese expertise.

Oplossingen voor gegevensbescherming in sectoren

Iedere sector heeft behoefte aan oplossingen voor gegevensbescherming, maar niet iedere sector heeft met dezelfde problemen te maken. De risiconiveaus verschillen per sector, afhankelijk van de specifieke nalevingsnormen en marktverwachtingen. The DPO Centre begrijpt de specifieke vereisten van uw sector en onze experts kunnen oplossingen op maat bieden voor uw organisatie.

Onze deskundigen hebben jarenlange ervaring met het leveren van diensten voor gegevensbescherming en compliance voor verschillende sectoren. Wij bieden u ook de gemoedsrust dat u werkt met één van de grootste en meest gevestigde dienstverleners op het gebied van gegevensbescherming.

In welke sector u ook werkzaam bent; onze deskundige FG’s bieden u oplossingen op maat om aan uw behoeften te voldoen en compliance te garanderen.

Medische sector en gezondheidszorg

Software en technologie

Detailhandel en e-Commerce

Financiële sector en verzekeringswezen

Onderwijs, scholen en universiteiten

Liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties

Doe hieronder een aanvraag

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Scroll naar boven