Shane Gohil van het DPO Centre praat met Computer Weekly over gevoelige ondersteuningssites en tracking zonder toestemming

juni 11, 2024

Shane Gohil, DPO en Tech & Security Sector Lead bij The DPO Centre, sprak onlangs met Computer Weekly over bezorgdheid over tracking op gevoelige ondersteuningswebsites.

Het artikel gaat in op het wijdverbreide gebrek aan bewustzijn over trackingtechnologieën en de noodzaak om transparante informatie te verstrekken over hoe persoonlijke informatie wordt opgeslagen en gebruikt door programmatische adverteerders.

Shane benadrukt de complexiteit van het advertentie-ecosysteem en de moeilijkheden bij het koppelen van schade aan specifieke datapunten die zijn verzameld tijdens een sitebezoek. Organisaties zijn echter nog steeds wettelijk verantwoordelijk voor gegevensbescherming en moeten ervoor zorgen dat de wetgeving op het gebied van gegevensbescherming wordt nageleefd, ongeacht de uitdagingen. Deze verantwoordelijkheid omvat het juiste beheer van trackingtechnologieën en de bescherming van gevoelige informatie van gebruikers.

Lees het artikel hier

Scroll naar boven