AI en het belang van DPIA’s

februari 27, 2024

De NGFG interviewt Paul Collier, DPO van The DPO Centre 

In een recent interview met de Nederlands Genootschap van Functionarissen voor de Gegevensbescherming Officers (NGFG) besprak Paul Collier, FG bij The DPO Centre, een interessante privacyoplossing voor een proefproject met AI-technologie en bodycams.  

Het doel van het project was om de toegangscontrole voor beveiligingspersoneel bij nachtclubs en bars te vergemakkelijken door bodycams te gebruiken die geïntegreerd zijn met Live Gezichtsherkenningstechnologie (LFR). De bodycams leggen realtime beelden vast van personen die het pand willen betreden en zo helpen bij het identificeren van personen die er niet in mogen. Beveiligers moeten normaal vertrouwen op hun geheugen, wat moeilijk kan zijn wanneer ze te maken hebben met grote groepen en dronken personen.  

In zijn rol als FG zorgde Paul ervoor dat de AI-technologie en bodycam-toepassing voldeden aan de AVG  en dat de privacyrechten van individuen werden gerespecteerd. Het voltooien van een Data Protection Impact Assessment (DPIA) en andere belangrijke privacydocumenten waren essentieel voor dit project.  

Lees hier het interview met NGFG en kom meer te weten over het project, waaronder hoe een DPIA-proces de risico’s voor gegevensbescherming effectief in kaart bracht. 

Scroll naar boven